تاثير ارتفاع بر تمرينات شنا
تأثير فشار هوا در ارتفاعات بر تنفس شناگران
تمرينات شنا در ارتفاعات بالا تحت شرايط فشار هواي كم، تأثيرات زيادي بر عملكرد تنفسي شناگران ميگذارد. در اين ارتفاعات، ميزان اكسيژن در جو كاهش مييابد كه به نوبه خود باعث ميشود بدن براي جذب اكسيژن به تلاش بيشتري نياز داشته باشد. اين كاهش اكسيژن ميتواند منجر به ايجاد مشكلات تنفسي مانند تنگي نفس، كاهش عمق تنفس و احساس خستگي بيشتر شود. شناگران در اين شرايط بايد به طور مستمر و با دقت بيشتري نفس بكشند تا بتوانند به مقدار كافي اكسيژن جذب كنند. اين فشار اضافي ميتواند بر سرعت و دقت حركت شناگر تأثير منفي بگذارد، زيرا انرژي زيادي صرف فرآيند تنفس و جبران كمبود اكسيژن ميشود. در اين شرايط، بدن به تدريج با تغييرات سازگار ميشود و توانايي جذب اكسيژن بهبود مييابد، اما اين فرآيند به زمان نياز دارد و در ابتدا ممكن است باعث احساس بيحالي و كاهش كارآيي شود.
اثر كاهش اكسيژن بر استقامت شناگران
در ارتفاعات بالا، به دليل كاهش سطح اكسيژن، بدن شناگران با چالشهاي بيشتري در حفظ استقامت خود روبرو ميشود. به عبارت ديگر، براي فعاليتهاي طولانيمدت مانند شنا، بدن نياز به اكسيژن بيشتري دارد تا بتواند انرژي مورد نياز را تأمين كند. كاهش اكسيژن به ويژه بر استقامت شناگران تأثير منفي ميگذارد و باعث ميشود كه آنها سريعتر خسته شوند. در ابتدا، شناگران ممكن است نتوانند مدت طولاني در آب بمانند يا به سطحي از استقامت مشابه با تمرينات در سطح دريا برسند. با اين حال، بدن در طول زمان به اين شرايط عادت ميكند و فرآيندهايي مانند توليد بيشتر گلبولهاي قرمز خون آغاز ميشود كه در نهايت به بهبود ظرفيت استقامت كمك ميكند. اين روند ممكن است چند هفته يا حتي ماهها طول بكشد، اما در نهايت استقامت و توانايي بدن شناگر در حفظ عملكرد در ارتفاعات بهبود مييابد.
تأثير فشار هوا بر سرعت شنا
در محيطهاي با فشار هواي پايين، سرعت شناگران به طور طبيعي كاهش مييابد. فشار پايين هوا باعث ميشود كه شناگران در هنگام تمرين در ارتفاعات با مشكل در تأمين اكسيژن مواجه شوند. به همين دليل، بدن آنها براي حفظ عملكرد مطلوب، نياز به مصرف انرژي بيشتري دارد كه در نهايت منجر به كاهش سرعت ميشود. همچنين، ماهيچههاي بدن شناگر به دليل كاهش ميزان اكسيژن به صورت مؤثرتر عمل نميكنند و اين امر باعث كاهش قدرت و سرعت شنا خواهد شد. با وجود اين، شناگران ميتوانند با تمرينات منظم و تطابق تدريجي با شرايط كماكسيژن، سرعت خود را افزايش دهند. در ابتدا، شناگران مجبور به كاهش سرعت خود هستند، اما در بلندمدت، به دليل تقويت سيستم تنفسي و افزايش ظرفيت بدن براي استفاده از اكسيژن، قادر خواهند بود سرعت خود را بهبود بخشند.
ميزان تأثير ارتفاع بر تكنيك شنا
تمرين در ارتفاعات ميتواند تأثيرات مهمي بر تكنيك شناگران داشته باشد. در شرايط كماكسيژن، بدن نميتواند تمام منابع خود را براي انجام حركتهاي دقيق و مؤثر در شنا به كار گيرد. اين امر ميتواند منجر به كاهش كيفيت تكنيكها شود، زيرا شناگران در تلاشند تا ميزان اكسيژن مورد نياز خود را تأمين كنند. در چنين شرايطي، شناگران ممكن است به تدريج تغييراتي در نحوه حركت خود مشاهده كنند كه منجر به عدم هماهنگي و كاهش دقت در انجام تكنيكها ميشود. اين تغييرات ميتواند باعث كاهش عملكرد شناگر در طول تمرينات شود. اما در بلندمدت، با تمرين و عادت به شرايط كماكسيژن، شناگران ميتوانند تكنيكهاي خود را بهبود دهند و از اين شرايط به عنوان فرصتي براي تقويت ساير جنبههاي فني استفاده كنند.
مزاياي تمرين در ارتفاع براي تقويت بدن شناگران
تمرين در ارتفاعات ميتواند به تقويت سيستمهاي مختلف بدن شناگر كمك كند. يكي از اصليترين مزايا اين است كه بدن شناگران مجبور به سازگاري با كمبود اكسيژن ميشود كه به تدريج ظرفيت تنفسي و استقامت آنها را افزايش ميدهد. اين شرايط باعث تحريك توليد گلبولهاي قرمز خون و افزايش سطح هموگلوبين ميشود كه در نهايت به بهبود انتقال اكسيژن در بدن كمك ميكند. علاوه بر اين، شناگران قادر خواهند بود تا در بلندمدت تحمل بيشتري در برابر خستگي از خود نشان دهند. با گذشت زمان، بدن شناگر به اين شرايط عادت كرده و ميتواند در محيطهاي با فشار هواي طبيعي (سطح دريا) عملكرد بهتري داشته باشد. از سوي ديگر، اين تمرينات ميتوانند به تقويت عضلات بدن و بهبود تواناييهاي فيزيكي مانند استقامت، قدرت و انعطافپذيري كمك كنند.
برچسب: ،